فریدمن: برنامه هستهای اعتبار جهانی برای ایران است
مدیر اطلاعاتی موسسه استراتفور، لفاظیهای رژیم صهیونیستی علیه ایران را بیمحتوا اما هماهنگ شده با آمریکا توصیف کرد.
جرج فریدمن که سابقه مدیریت در سازمان سیا را داراست، ضمن تحلیلی نوشت: آمریکا، آشکارا ایران را به دلیل تهدید اسرائیل تقبیح میکند اما در حمله نظامی به تهران محتاطانه عمل میکند، زیرا نگران است ایران با بیثبات کردن منطقه واکنش نشان دهد. ضمن آنکه، واشنگتن هنوز باور ندارد برنامه هستهای تهران براساس ادعای اسرائیلیها در مرحله پیشرفته قرار دارد. وی میافزاید: برنامه هستهای ارزش فوقالعادهای برای ایرانیها دارد که ضمن تقویت جایگاه ایران در جهان اسلام، اعتبار جهانی سیاسی سودمندی به این کشور اعطا کرده است.
فریدمن ادامه ادامه است: برنامه هستهای ایران، این امکان را ایجاد کرده تا تهران در جایگاهی برابر با پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان قرار گیرد و به لحاظ روانی فضایی فراهم کرده که در آن تمایل جمهوری اسلامی به مذاکره با آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان به معنای امتیاز گرفتن بوده است.
فریدمن با بیان اینکه آمریکا از عواقب شکست در درگیری با ایران میترسد، نوشت: سناریوی انتقال ویروس استاکسنت که گفته میشود تلاشی از سوی آمریکاییها و اسرائیلیها برای تضعیف برنامه هستهای ایران با استفاده از جنگ سایبری بود، میتواند در این زمینه عبرتآموز باشد. هر چند آمریکاییها استاکسنت را به عنوان موفقیتی بزرگ ستودند، اما برخلاف باور اسرائیلیها، نتوانست برنامه هستهای ایران را متوقف کند و از این بابت، ارسال این ویروس یک شکست محسوب میشد.
وی آنگاه خاطر نشان کرد: مقامات تلآویو سالها درباره حمله به ایران بلوف زدهاند، بدون اینکه اقدامی بکار بندند چرا که خطر شکست آنها قطعی خواهد بود. مقامات اسرائیل اگر به دنبال وادار کردن آمریکاییها برای مشارکت در این حمله هستند، لفاظی بیفایده است. اما واشنگتن به دنبال افزایش فشارها بر ایران با هدف منزوی کردن این کشور است.
فریدمن افزود: رهایی از شر برنامه هستهای تهران بدون دلیلی روشن برای اثبات اهداف آن، سیاست آمریکا را تشکیل نمیدهد. سیاست واشنگتن براساس مهار ایران بدون درگیر شدن در جنگ است و برای تحقق چنین هدفی، لفاظیهای اسرائیلیها کمککننده است. به جای اینکه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل را به عنوان عاملی که آمریکا را وادار به حمله میکند، قلمداد کنیم، بهتر است لفاظیهای وی را برای راهبرد واشنگتن ارزشمند بدانیم.
وی نتیجهگیری کرده است: جنگطلبی اسرائیل نشانه قریبالوقوع بودن حمله نیست، بلکه به معنی حمایت از دستور کار آمریکا برای منزوی کردن و حفظ فشار روی ایران است. این به معنای سخنرانیهای بیشتر از سوی نتانیاهو و ترس بیشتر از جنگ است. در واقع این کار برای تشدید فشار روانی است.
کیهان